Ana FotoPage

By: ana RAIHANA

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Thursday, 6-Nov-2008 03:53 Email | Share | | Bookmark
hi all

Feel free to visit my new blog

://bakawali0797.blogspot.com

happy viewing..


Wednesday, 22-Oct-2008 01:51 Email | Share | | Bookmark
ajmal & katil...

benjol sikit...
hi...
 
View all 6 photos...
heh heh heh..sungguh poyos tajuk ini..alkisahnya jumaat br ni 16/10, aku tdo dgn ajmal atas katil..patutnya letak ajmal dlm playpen dia tp mlm tu aku ngantuk sgt..kitaorg tertido atas katil...so, bila ajmal tdo dgn aku, hubby kena la tdo kat sofa...sian hubby ku itu...erm..sekali tu kul 3:15am, aku dgr ajmal nangis..ingatkan ajmal nak susu...aku ni tgh ngantuk..mamai2 bgn tgk ajmal xde atas katil...huh! anak ku jatuh katil...waaa.......aku pun cepat2 la ambik, bw g kat hubby...masa aku ambik dia dah start nangis dgn kuat nya...takot gile aku.. ..tgk cam benjol br nak jd kat kepala dia..aku suruh hubby ambik ais, tuam dgn ais...tp lepas tu dia dah x nangis..kejap je dia nangis tp buat aku cuak sangat...
bila pg tu bgn tdo tgk dia ok je..main2 dgn kitaorg..gelak2...tghri tu aku lak yg demam..huh..x suke...

ajmal skrg ni still meniarap tp dah laju ke sana sini..pusing2....papa dia hr2 dok tunggu bila anak dia nak meniarap..erm..aku tgk ajmal nye development cam lambat sikit..tp aku x kisah la..janji ajmal sihat walafiat...

br2 ni lepas aku demam, ajmal lak demam..jangkit aku la....sian lak anak mama ni...tp seb baik demam nya sehari je tp selsema dgn batuk nya still x hilang2 lg..risau gak ni...dah brp hari dah..tp kan..dlm x sihat tu..ajmal tetap lincah..kalau org dukung, dia x reti duk diam...kalau bangun pagi2 mulut terus bunyi pot pet pot pet...

hah lg satu ajmal sah start mkn..awal2 tu dia cam xmo..tp lama2 ok la...kenkdg abis je bubur dia kenkdg x abis pun..tp aku x kisah..asal ajmal mkn dah...ajmal pun dah makin kuat menyusu..ye la dah besar kan...production susu lak makin merudum sikit..tp aku x kisah pun...aku x nak stress sbb nnti kalau stress lg kuranng susu kuar...

ajmal nye berat 2 minggu lepas dah 9.6kg...dah pakai pampers saiz XL... ...semangat je dia nih..ngikut bapak nye la ni... ...

alhamdulillah ajmal ni x kisah sape2 ambik dia...kalau g open house ke..mn2 ke..org nak dukung dia, dia ok je...x nangis pun...but kalau mlm, x kisahlah..kat umah ke..kat umah org ke...hanya dgn mama nya je dia nak..papa dia pun langsung dia xnak...heh heh heh...anak mama erk ajmal?.....

erm..apa lg erk...ntah la..aku rs cam makin x larat ni..nak demam balik ni..esok ada event, xleh nak mc...erm...kena cr air cap badak lg la nampak nya...maklum la..alergic paracatamol...


Friday, 10-Oct-2008 01:21 Email | Share | | Bookmark
SalaM AidiLfiTri...

ni la keluarga kecil sebelah hubby..
ajmal nak nangis..
gmbr ber3..
View all 6 photos...
salam semua..rsnya banyak org masih lg dlm mood beraya kan...di kesempatan yg ada ni saya dengan setulus hati ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua pengujnung fotopages saya, x kiralah yg kenal ke..x kenal ke..maaflah kalau ade tersalah kata tersilap bicara...

nak cite pasal raya tahun ni lak..tp sikit2 dah la ye..sbb ni tgh bz ni..ni curi2 ms sikit utk fotopages ni..thn ni 1st time beraya bertiga..best sangat..thn ni turn beraya kat penang...1st time aku beraya tanpa family aku..sedih gak tp tahan je la..kitaorg jenis turn beraya cam pelik sikit..kalau cam thn ni beraya kat penang, so kat penang je la dr awal sampai abis cuti..x balik belah lg satu...sebabnya, aku x tahan perjalanan dr penang ke trg ikut jalanraya timur barat tu..penat wei...jln berbukit bukau..so, kami pun wat la decision cam tu....

1st time beraya kat tmpt org mmg betul2 pelik tgk org beraya..totally x sama dgn cara family aku beraya kat kg..tp tu la..lain tmpt lain caranya kan..x kisahla..mn2 je la..janji bahagia..ahaks....ry thn ni complete la family mertua aku sbb semua ada..ala..semua2 pun 3 beradik je...ye la..ry thn lepas x complete sbb kitaorg balik trg, hana masih di france..yg ade husband dia je kat sini pastu dgn adik lelaki sorg...

balik je penang, acara wajib utk aku, mkn nasi kandar..port biasa kat kg melayu..ms g beraya kat umah uncle hubby kat kg melayu tu, g la tgk kedai tu, bila diaorg bukak..tgk2 selasa br bukak..erm..selasa tu aku balik kl..erm..harap2 hubby bertolak lmbt sikit..sempat la g mkn ns kandar dulu...heh heh heh...tp hr ahad tu hubby bw g mkn ns kandar jelutong..ok gak la...tp time aku g tu, bendi lak abis..uih..ilang selera..tp sikit je la ilang nye... ...pastu pg ahad tu ada gak g tgk serabai kat tmn tun sardon..uish tutup lg..isnin dia x meniaga..erm..nmpak nya selasa ni aku berharap sgt la hubby bertolak lewat sbbnya aku nak mkn nasi kandar kg melayu dgn serabai..hu hu hu...pastu balik penang kali ni sempat gak merasa kuew teow bukit mertajam(klau x silap bkt mertajam la)..ni biras aku la kabo kata sedap, so, time g beraya sebelah sana, sempat la mkn...sedap la..cuma x sempat mkn cendol..aku dah lama teringin nak mkn cendol kat chowrasta(betul ke aku eja ni)...tp hubby x bg sbb yg jual tu org cina...aku tgk ramai je org melayu mkn termasukla cousin hubby tp hubby tetap x kasi aku mkn..kan aku dah cakap...hubby ku particular sikit bab2 mkn ni...hubby ajak g mkn pasembor kat pdg kota..tp aku malas nak g sbb hr tu aku mkn, aku kena sinus...diaorg letak banyak sgt udang kering.....x hingin la aku...baik mkn pasembor kat mamak seb the curve tu..lg sodap...

oleh kerana banyak sangat mkn kari..so susu pun banyak la...erm...br aku perasan kalu balik penang susu aku ni selalu membengkak..sbb makan banyak kari..so pas ni aku kena mkn kari la utk banyak kan susu aku.. ...adoi la...gemuk la aku pas ni....

ahad dgn isnin lepas ry tu bz lak utk kemas rumah SIL aku tuh...dia dah dpt kunci utk rumah yg dia br beli tu...erm..akhirnya lepas mcm2 dugaan..dpt gak kunci tu..merasa la gak dia ngan husband dia duk umah br sblm dia n husband dia fly nnti...sian kat hubby, penat dia ngangkut barang..tp nak x nak kena pindah gak la sbb nnti bila kami balik kl, xde org lak nak tlg...

erm..dah la..tiba ms nya nak letak gmbr lak...oho..br perasan gmbr x banyak la dlm fon ni, dlm camera dgtal la yg banyak...so, aku letak gmbr dlm fon je la erk....hah lg satu, nnti kalau buat open house, kabo2la ye..thn ni aku x buat open house...mls sbb maybe 2-3 minggu ni dapur ku akan direnovate.. ..tp kalu sape2 nak dtg tu..kabo la..boleh la masak2 sikit kan...


Thursday, 25-Sep-2008 01:28 Email | Share | | Bookmark
ajmal oh ajmal..

18 sept hr tu ajmal ade appointment dgn paed dia..kul 3 dah kuar dr ofis, hubby dtg ambik, bw ajmal g ukm specialist..

berat ajmal skrg ni 9kg...erm..x naik banyak pun..xpe la..x kisah asalkan sihat walafiat dah la..tanya la paed dah leh kasi mkn ke belum..heh heh heh..dia kabo start 27 sept ni br bleh bg mkn..hu hu hu..skema betul paed ni..ngam2 6bln gak br dia nak suruh bg makan..apa2pun kitaorg x kisah sangat..paed pun bgtau menu2 yg sesuai utk bg kat ajmal, pastu siap bg jadual makan, bg list menu2 yg bersesuaian..and dia tekan kan...NO SUGAR NO SALT...hah hah hah..paed tanya, nak breastfeed kan ajmal sampai bila...aku kabo la..smpai 2 thn..tp kalau boleh aku nak smpai 2 thn @ smpai ke titisan terakhir...wah3x..harap2 aku dpt merealisasikan impian aku ni..korang doakan la erk...

lama tul borak dgn paed ajmal, bkn takat kesihatan ajmal je tp termasuk la kesihatan aku sekali...hah hah hah...sbb aku plan nak jupe dermatologist..nak buat check up utk skin, nak tgk aku alergic dgn mende..sbb aku kan alergic dgn paracetamol..huish..pelik je dgr kan..tp tu la aku..n aku alergic gak dgn bbrp lg ubt lain..last year dah buat blood test, tp blood aku ok je, so my boss ask me to meet dermatoligist..but...bila borak2 dgn prof rahmah(paed ajmal) dia mention yg aku x perlu jumpa dermatologist but kena jupe specialist ENT..sbb aku ade kabo dia yg aku ni ada tonsil n sinus(betul ke aku eja ni) yg agak teruk n mata,telinga.hidung aku bengkak, gatal...n bila aku tanya sape specialist ENT yg ok kat situ, bleh lak dia lupa nama..huh..prof..prof...tp xpe la...tgk la pas ry ni bleh la jupe ENT kat sini..

pastu hubby tanya prof gak, kalau skrg ni ajmal dah nak pakai walker bleh x..paed langsung x suggestkan..sbb dia kata langsung x membantu dlm proses development baby..aku just dengar je la apa yg prof cakap..heh heh heh..so, lepas ni terpulang la pd en azam ye, dia nak beli ke idak walker tu..bg aku, x kisah pun ade ke xde ke walker tu..cuma kalau ada, mcm memudahkan sikit la keje2 aku sbb ajmal kurang sikit nak duduk ngan papa dia..asyik nak menepek dgn aku je...tp aku suke la gtu...cuma kureng suke sbb kerja2 rumah aku jd cam tergendala sikit la..tp x kisahla..mn2 je la..erm..mesti korang akan kata "ala, benda tu pun nak tanya paed"..erm..hubby particular sikit bab2 anak ni, xde pengalaman langsung tu yg nak kena tanya..terpulang la pd diri sendiri utk mentafsir...

erm..pastu, tiba la masanya utk cucuk ajmal... ...prof suruh nurse pegang kaki, aku pegang tangan hubby pegang kepala. ...ini adalah utk mengelakkan ajmal berpusing2 memandangkan ajmal sangat lasak...pastu x cucuk pun lg dia nangis...sbb nurse pegang kaki dia, dia xleh gerak.. ..prof cucuk, dia senyap je pas tu..heh heh heh...gud boy la..

gmbr..erm...malas la lak nak upload..tunggu2 la...

pastu kan, erm..pjg la lak cite aku ni..xpela kan..ajmal sgt suka mandi...letak dlm besen tu, x henti2 kaki tangan dia dok main air...memang basah la baju aku kalau time mandikan dia..pernah last week dlm dia dok main2 air tu, aku suruh hubby ambik video, bleh lak terus2 dia tutup bird dia.. ...gelak sakan kami berdua tgk dia..dia tgk je papa dia pegang hfon tu tangan dia dok tutup bird dia..adoi la..ajmal..ajmal..kelako sungguh.....

tu bab mandi, x masuk lg bab2 dia meniarap..pusing2..apa2 je dia jupe, dia nak masuk mulut dia.huh..riso lak nnti tonsil kena jangkitan kuman lg..tp xleh nak halang la..sian lak dia..hu hu hu..

erm..tetiba kehilangan idea...tu je la setakat ni kot..bye...


Tuesday, 16-Sep-2008 07:17 Email | Share | | Bookmark
MaJLiS BeRbUkA PakSa

for me...
hubby nyer..
ajmal nmpak pusat...
View all 12 photos...
last friday, 12 sept, dpt invitation dr mr pian (member hubby zmn study) utk berbuka pose kat concorde shah alam..best2...katanya majlis berbuka paksa.. ...

so, pas keje jumaat tu hubby dtg ofis, n balik ambik ajmal terus g shah alam..jammed teruk gile kat federal highway tu...takut gak sampai lmbt kan..seb baik 15min sblm kul 7 dah smpai...ingatkan kwn2 diaorg time study je dia jemput..rupa2nya mr pian invite semua, family dia, kwn2 ms study, housemate dia n ofismate dia..best ar..aku suka tul kalau kwn2 hubby wat cam ni sbb bleh kenal2 dgn diaorg...ngan partner2 diaorg..

awal2 tu aku xde la borak2 sgt sbb nak mkn kan...hah hah hha...lgpun partner kwn hubby yg dtg sorang je..tu pun dia tu jenis pendiam sikit..segan lak aku nak cakap banyak...wife si zeeham x dtg lak..kalau ade wife zeeham ok sikit sbb dia ni peramah...ajmal lak seb baik x wat hal..elok je org tu dukung org ni dukung..lega..aku bleh mkn sepuas2 nya.. ...

pas mkn2 semua br la tau..rupa2 nya mr pian nak edar kad kawin dia..erm patutla ms awal tu dah tgk dgn hubby ade awek kat sebelah mr pian tu rupa2nya bkn sekadar awek tp tunang dia..hah hah hah...
erm..cantik kad dia..tempah kat indon...no wonder la...bila dah nak balik br sempat borak2 dgn tunang dia tu..rupa2nya org trg gak..ooo....tp padan la dgn pian tu..seb baik ramah gak..xde la aku segan sangat....

ms nak balik, aku tgh tunggu hubby ambik keta, terpegun jap tgk mr pian ngan iza tgh tunggu jokey bw keta..lg terpeguun tgk mr pian bw caldina...fuh...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net